Pompoen-pindastoofpot

Als het aan onze receptontwikkelaar Alynda ligt, gaat er bijna dagelijks wel pindakaas door één van de VeganChallenge recepten. Aangezien niet iedereen dat even lekker vindt, houden we het beperkt, maar dit recept is een goed voorbeeld dat het soms wel heel lekker kan zijn. Geïnspireerd door de Afrikaanse keuken, waar pinda en pompoen een klassieke combi zijn!

NB: check even of je dry roasted peanuts vegan zijn, dit is meestal wel zo.

Pompoen-pindastoofpot

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rijst/quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verhit de olie in een ruime pan en smoor de ui 3-5 minuten met de deksel op de pan. Pers de knoflook erboven uit en voeg de wortel en pompoen toe. Bak dit nog 5 minuten, roer tussendoor.

Voeg de tomatenblokjes, pindakaas, sojasaus, kerrie, chilipoeder, peterselie en bouillon toe. Roer goed door, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes stoven. Voeg in de laatste 5 minuten de kidneybonen en tuinerwten toe.

Serveer de stoofpot met de rijst of quinoa, bestrooid met de pinda’s.

Tip: bij sommige supermarkten kun je pompoen uit de vriezer kopen, is wat duurder maar scheelt een boel snijwerk. Halveer dan de hoeveelheid bouillon.