Rijstsalade met peultjes

De rijst voor deze salade kun je ook een dag van te voren alvast koken, laten afkoelen en afgedekt in de koelkast bewaren. Zo ben je helemaal snel klaar!

Rijstsalade met peultjes

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat in een slakom afkoelen.

 

Breng in een pan water aan de kook met wat zout, kook hierin de tuinbonen en erwten in 3 minuten beetgaar. Voeg na 1 minuut de peultjes toe en kook ze mee. Giet af in een vergiet en spoel met koud water na. Laat goed uitlekken.

 

Snijd het blad van de peterselie en munt fijn. Knip de tuinkers los, boen de citroen schoon en rasp deze. Pers vervolgens de citroen uit. Schep de peulvruchten, peterselie, munt, tuinkers, citroenrasp en –sap met de bleekselderij door de rijst. Breng op smaak met zout en peper en laat de smaken nog minimaal 30 minuten intrekken.

 

Tip: ook lekker met blokjes paprika erdoor.