Tofu-omelet

Een gezond veganistisch alternatief voor ei-omelet waar je veel mee kunt variëren. Deze omelet bevat lekker veel eiwitten en voedingsstoffen. Het recept is voldoende voor 2 omeletten.

Tofu-omelet

Ingrediënten

Bereiding

Laat de zijdetofu uitlekken en doe deze samen met de edelgist, zwart zout, kurkuma en kruiden in de keukenmachine.

Snijd vervolgens de ui, paprika en rozemarijn fijn, pers de knoflook uit en doe alles bij het tofumengsel. Voeg ten slotte het kikkererwtenmeel en het arrowrootmeel toe en maal het geheel in de keukenmachine tot een egaal beslag.

Verwarm wat olie in een koekenpan. Giet wanneer de olie op temperatuur is de helft van het beslag in de pan. Verdeel het beslag zo dat de omelet nergens te dik is. Zodra de onderkant goudbruin kleurt kun je de omelet omdraaien. Bak de andere zijde ook goudbruin en neem de omelet uit de pan. Bak de tweede omelet op dezelfde wijze.

Serveer de omeletjes bijvoorbeeld met een lekkere slamix, gebakken cherrytomaatjes en wat geroosterd brood.

Tip: Voor een fijne rooksmaak kun je enkele druppels liquid smoke (dit kun je o.a. vinden in Britse en Amerikaanse winkels voor expats) toevoegen aan het beslag. Je kunt natuurlijk ook variëren met de groenten, kruiden en specerijen die je gebruikt!