Kruidige tofuscramble met groenten
Door de kruiden en specerijen te veranderen kun je je tofu scramble allerlei smaken geven. Probeer bijvoorbeeld eens Italiaanse kruiden, gehaktkruiden of garam massala. Of deze variant met ketjap en komijn.
Ingrediënten
- 2 el ketjap manis
- 2 el maggi
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl komijn
- ½ tl kurkuma
- ¼ tl cayennepeper
- 1 pak (à 375 gram) tofu
- groenten naar keuze (bijvoorbeeld champignon en paprika)
Bereiding
Meng de ketjap, maggi, knoflookpoeder, komijn, kurkuma en cayennepeper in een grote kom. Wikkel de tofu in een theedoek en pers het vocht eruit. Verkruimel het vervolgens boven de kom en roer het mengsel goed door. Snijd de groenten. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de tofu samen met de groenten in ongeveer 5 minuten gaar.
Tip: Deze tofu-groentenscramble is ook lekker op een broodje.
- Menugang:
- Ontbijt, Brunch, Lunch
- Keuken:
- Brits / Amerikaans, Frans
- Type:
- Eivervanger
- Seizoen:
- Lente, Zomer, Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Pindavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk